OMGEVING

Hieronder vind je enkele mooie bezienswaardigheden in de omgeving van onze villa.
Dit zijn plaatsen die wij zelf leuk vinden of de moeite om eens te bezoeken.
De uitstappen vermelden ook steeds het aantal km vanaf onze villa.

Buddha Eden garden (5 km)

Schitterende beeldentuin in Bombarral

Met een oppervlakte van maar liefst 35 hectaren brengt Bacalhôa Buddha Eden op een harmonieuze manier de wereld van het Boeddhisme en de moderne kunst samen. In deze oosterse beeldentuin komt u helemaal tot rust terwijl u kennismaakt met oosterse en hedendaagse cultuur… Bacalhôa Buddha Eden is de meest ideale bestemming wanneer u even wilt uitblazen na een druk gevulde dag. U kan er op eigen tempo de tuin verkennen of u neemt het treintje dat u langs de mooiste kunstwerken vervoert.

Obidos (21 km)

Het middeleeuwse stadje Óbidos is een van de meest pittoreske en best bewaarde vestigingsstadjes van Portugal.

Óbidos ligt voldoende dicht bij de hoofdstad, boven op een berg vlak bij de Atlantische kust en was ooit van strategisch belang voor de verdediging van het grondgebied. Het werd al bevolkt voordat de Romeinen het Iberisch Schiereiland innamen en kende een nog grotere bloei vanaf het moment dat het werd uitgekozen door de koninklijke familie.

Santarem (50km)

Een mooie stad, met een oud stadsgedeelte

Santarém is een kleine, moderne Europese stad die met ca. 63 duizend inwoners het bestuurlijke hart vormt van de provincie Ribatejo. De stad geniet grote bekendheid vanwege zijn arena waar alleen de beste stierenvechters voor het forum treden. Het centrum wordt gevormd door het Largo Sá da Bandeira waaraan ook de belangrijkste kerk staat. Voorlangs dit plein loopt de centrale Rua Serpa Pinto

Nazaré (50 km)

Het strand van Nazaré, met zijn milde klimaat en natuurlijke schoonheid, bewaart een van de oudste vissertradities van Portugal.

Het lange sikkelvormige strand met wit zand waar de stad aan zee grenst, is bekend om zijn grootsheid en om de bontgekleurde strandtenten die een contrast vormen met het blauwe water. Dit is het Portugese strand met de kleurrijkste visserstradities. Hier ziet u vissersvrouwen die nog geheel volgens traditie gekleed gaan in zeven rokken.

Alcobaca (60km)

Kerk en klooster, de eerste gotische gebouwen in Portugal

Het Klooster van Alcobaça is een cisterciënzer klooster uit de 12e eeuw. De volledige naam van het klooster is Santa Maria de Alcobaça. Alcobaça is een kleine stad circa 100 kilometer ten noorden van Lissabon aan de samenvloeiing van de Alcoa en de Baça.

De geschiedenis van het klooster is nauw verbonden met het Portugese koningshuis en de strijd om de Moren terug te drijven.

Batalha (76km)

De gotische droom

Batalha is een zeer cultuur georienteerde stad. Het prachtige klooster dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat is een van de populairste trekpleisters van Batalha. Het is tevens een van de grootste meesterwerken van de gotische bouwstijl ter wereld.

Salinas rio maior (26 km)

De zoutbanken van Rio Maior

De zoutbanken liggen aan de voet van het gebergte Serra dos Candeeiros en ongeveer 3 km van Rio Maior, in een uitgestrekte vallei vlakbij Fonte da Bica in een plaats dat wordt aangeduid met de naam Marinhas do Sal.
De zoutbanken bedekken de bodem met een witgrijze lappendeken van geometrische vormen, die een ongewoon landschap vormen in het midden van het gebergte.

Peniche (38km)

Fortaleza de Peniche & Cabo Cavoeiro Peniche

Peniche is onlosmakelijk verbonden met de zee. Het is een van de belangrijkste Portugese vissershavens voor ambachtelijke visvangst en een groot watersportcentrum aan de Atlantische Oceaan.  Voordat u naar het strand gaat, moet u zeker een bezoek brengen aan het historisch centrum. Naast het Sanctuarium Nossa Senhora dos Remédios, de kerken Igreja de São Pedro en Igreja da Misericórdia, vindt u er het Forte de Peniche. Dit fort werd in de 16e/17e eeuw gebouwd om samen met fort van Praia da Consolação en het fort van Ilha das Berlengas de kust te verdedigen.

Baai van Obidos (30 km)

De Lagune van Obidos

De baai ligt drie kilometer ten noordwesten van de vestingstad en ten westen van Caldas da Rainha. De Lagune van Obidos strekt zich uit tot aan de Atlantische Oceaan en heeft een maximale lengte van zes kilometer en een breedte van 1 tot 1,5 kilometer. In het verleden reikte de lagune tot aan de stadsmuren, in de lagune leven nu nog veel watervogels en trekvogels zoals de flamingo.

Serra do Montejunto (6km)

Mooi zicht bovenop de berg.

Het kalkgebergte van Montejunto werd in 1999 uitgeroepen tot beschermd landschap. De zone, die bijna 5.000 ha. beslaat,  ligt als een soort eiland te midden van intensieve land- en bosbouw. De bescherming is vooral gericht op het behoud van de biodiversiteit.

Leuk zicht van boven in combinatie met wijn proeven en aankopen doen in Quinta do gradil.

Caldas da Rainha (25km)

In het hartje van Caldas da Rainha ligt het Praça Da Republica, het stadsplein die bekend staat vanwege zijn dagelijkse fruitmarkt (tot 14u). Tegenwoordig is Caldas vooral bekend vanwege de fruitteelt en de productie van traditioneel keramiek en nog steeds de thermale kuren die men daar geeft.

Sintra (80 km)

Sintra, de Monte da Lua (maanberg), is een magische, mysterieuze plaats waar mens en natuur in zodanig perfecte harmonie leven dat UNESCO het stadje op de werelderfgoedlijst heeft geplaatst.

Paleis van Pena staat op de top van een heuvel, op 450 meter hoogte, boven de Portugese stad Sintra. Het is het voormalig zomerpaleis van de Portugese koninklijke familie.

Het Castelo dos Mouros ligt op een heuvel boven het Portugese plaatsje Sintra. Het ligt in de wijk São Pedro de Penaferrim. Het complex staat, samen met de hele omgeving van Sintra, sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De muren van het kasteel hebben een totale lengte van 450 meter.

In tegenstelling tot bij Convento dos Capuchos, vind je in Parque en Palácio de Monserrate één en al pracht en praal. Dit prachtige paleis is geïnspireerd op de Duomo in Florence en je ziet dat ook veel Gotische en Moorse invloeden. Naast het paleis ligt een indrukwekkende tropische tuin met maar liefst 24 soorten palmbonen en rozen in allerlei kleuren.

Mafra (57 km)

Mafra is een vrij klein Portugees stadje

De stad kent één van Europa's grootste en meest extravagante paleizen, het Palacio de Mafra. Dit enorme complex omvat een enorm klooster, een sierlijke basiliek en een bibliotheek met meer dan 36.000 oude boeken en een eigen kolonie vleermuizen!

Lissabon / Bellém (75 km)

Lissabon is een stad waar u met plezier alle wijken en straten zult verkennen. Het is een aangename en veilige, relatief kleine stad, waar veel te zien is.

Sommige plaatsen op de lijst met belangrijke toeristische attracties mag u echt niet missen, zoals de historische wijken Alfama en Castelo, met prachtige uitzichten op de stad en de rivier.

U moet zeker de Baixa doorkruisen, richting Belém, de wijk van de ontdekkingsreizen, met de toren Torre de Belém en het klooster Mosteiro dos Jerónimos, twee monumenten die erkend zijn als werelderfgoed. Maar ook het oorspronkelijke Museu dos Coches (koetsenmuseum) en het moderneCentro Cultural de Belém zijn een bezoek waard. En vergeet vooral niet een heerlijke “pastel de nata”(zoet roomgebakje) te eten!

Tomar (109 km)

Tomar, stad van de Tempeliers

Tomar, waar ooit de Orde van de Tempeliers was gevestigd, is een charmante stad met een grote artistieke en culturele rijkdom. Het visitekaartje van de stad, het klooster Convento de Cristo, is een van de belangrijkste Portugese bouwwerken uit de renaissance.

Fatima (104 km)

Fátima, een reis naar het altaar van de wereld

Het Sanctuarium van Fátima is één van de belangrijkste bedevaartsoorden voor Mariaverering waar pelgrims van over de hele wereld samen komen. De wereldwijde bekendheid van Fátima is vooral toegenomen tijdens het pausdom van Johannes Paulus II, die openlijk vereerder was van Onze-Lieve-Vrouw van Fátima. De paus kwam in 1982 naar Fátima als dank omdat hij een jaar eerder een aanslag had overleefd.

Grutas Mira d’aire (90 km)

De grotten uit de Jura periode

Ontdekt in 1947, bevindt de ingang van deze grotten zich op een hoogte van 300 meter, maar ondergrond dalen de grotten tot een diepte van 180 meter. Deze grotten zijn zo'n 150 miljoen jaar geleden ontstaan, in het midden van de Jura-periode, toen de dinosaurussen dit gebied bewoonden en hun sporen, die heden nog zichtbaar zijn, in de bodem hebben achtergelaten.

De grotten zijn verlicht met gekleurde lampen die de schoonheid van de vormen van de stalagmieten en stalactieten benadrukken. Tijdens de toer, toont de gids de vreemde kalkstenen vormen die over miljoenen jaren ontstaan zijn.

Lourinha (22 km)

Ontdek het Dino Park.

Dit themapark in Portugal met dinosaurussen bevindt zich in Lourinhã en wacht op je bezoek. Wandel door de Tyrannosaurus en Tricerátopos en ontdek meer over de dinosaurussen in dit Jurassic Park van Lourinhã. Plan uw bezoek aan het nieuwe dinosauruspark dat geopend is in Lourinhã.